De tussentijdse toets (TTT)

Hoewel de tussentijdse toets geen verplicht onderdeel is om een praktijkexamen te kunnen doen, is het heel verstandig om ervoor te kiezen wel een toets te doen.

De toets is eigenlijk een praktijkexamen waarbij je helaas niet kunt slagen, maar gelukkig ook niet kunt zakken. En dat laatste is erg belangrijk om je goed voor te bereiden op het echte praktijkexamen. Met rijlessen kunnen we namelijk nooit het gevoel van een echt examen nabootsen omdat je eigen vertrouwde instructeur naast je zit. Ga je direct praktijkexamen doen en mocht je daarvoor zakken, dan is een herexamen vaak nog spannender dan je eerste examen. Om dat te voorkomen is het mogelijk een tussentijdse toets te doen.

Met de toets ga je op pad met een echte examinator van het CBR en uiteraard gaat je instructeur mee om te beoordelen hoe je dit meetmoment ervaart. En de toets plannen we voor je in zodra we het gevoel hebben dat je er bijna klaar voor bent om praktijkexamen te doen. Door te ervaren hoe een examenrit nou eigenlijk verloopt haal je enorm veel spanning weg naar het belangrijkste moment van je rijopleiding, het praktijkexamen zelf. Je weet nu namelijk wat je zoal kunt verwachten. Hoe is het om te rijden met een examinator naast me? Welke onderdelen kan ik op mijn examen verwachten? En hoe reageer ik tijdens een examen op een foutje?

Alle vragen die je nog had, zullen na het doen van een toets beantwoord zijn. En dus kan de focus richting het laatste gedeelte van je rijopleiding.

 

button praktijkexamenbutton zelfreflectie


button machtigen

 

 

Kortom, door wel te kiezen voor een tussentijdse toets weet je wat je kunt verwachten op het examen en heb je waarschijnlijk minder rijlessen nodig. En minder rijlessen betekent natuurlijk sneller je rijbewijs halen, voor minder geld!

Om een tussentijdse toets te kunnen doen moet je je theorie hebben gehaald. Tevens moet je een geldig legitimatiebewijs bij je hebben en een ingevuld zelfreflectie formulier meenemen naar het CBR. De zelfreflectie wordt pas na de toets bekeken en beoordeeld door de examinator en deze kun je hier downloaden. De zelfreflectie is er voor bedoeld om samen met de examinator en je instructeur te bekijken wat je zelf je sterke en minder sterke punten vindt, en of dat tijdens je toets ook zo naar voren is gekomen in de rit die je hebt laten zien. Zo krijg je een goed beeld van waar je nu staat in je opleiding en welke punten er nog verbeterd kunnen worden om straks klaar te zijn voor het echte examen.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.